تعریف سبک زندگی چیست؟

يکشنبه 5 اسفند 1397
15:57
علی شوقی


سبک زندگی، مفهوم تازه ای نیست. هزاران سال است که انسانها کوشیده اند سبک زندگی خود را بشناسند و مدیریت کنند و حتی دولت ها کوشیده‌اند بر روی سبک زندگی مردمان خود، تاثیر بگذارند.

اما تعریف سبک زندگی و مفهوم پردازی در مورد آن، نسبتاً جدید است.

معمولاً نخستین استفاده جدی از لغت Lifestyle در متون جدید را به آلفرد آدلر روان درمان‌گر اتریشی نسبت می‌دهند (لغت Lebensstil).

اما باید به خاطر داشته باشیم که آنچه آدلر در مورد سبک زندگی مطرح می‌کند بیشتر به جنبه‌های رفتارشناسی و شخصیت شناسی و نیز تاثیرات تربیت دوران کودکی در سالهای بزرگسالی می‌پردازد و با چیزی که امروزه از سبک زندگی می‌شناسیم، تفاوت جدی دارد.

سوبِل در کتاب Lifestyle and Social Structure توضیح می‌دهد که سبک زندگی، یک شیوه‌ی مشخص و قابل مشاهده از زیستن است.

از آنجا که مشاهده‌ی رفتار انسانها، همیشه و همه جا امکان‌پذیر نیست، بسیاری از محققان، ترجیح می‌دهند به جای رفتارهای ما، انتخاب‌های ما در زندگی روزمره را به عنوان نشانه‌ای دست دوم از سبک زندگی مورد بررسی قرار دهند.

به عنوان مثال:

تعریف سبک زندگی و معیارهای سنجش سبک زندگی

این کار، اگر چه دقیق نیست، اما می‌تواند به عنوان رفتارهای ثانویه، نقش سلامت در سبک زندگی وی را تا حد خوبی مشخص کند.

رابطه سبک زندگی و تصمیم‌های خرید در حدی بالاست که بسیاری از فعالان حوزه بازاریابی، ترجیح می‌دهند تعریف عمومی و فراگیر سبک زندگی در جامعه شناسی را به صورت زیر، ساده و خلاصه کرده و حوزه‌ی آن را کاهش دهند:

سبک زندگی از طریق بررسی انتخاب‌های انسانها در سبد خرید و الگوی مصرف (Consumption Patterns) مشخص می‌شود (منبع)

روبرت دان، در کتاب Identifying Consumption (شناخت مصرف) توضیح می‌دهد که در گذشته، رفاه اقتصادی در حدی کم بود که جز طبقات مرفه جامعه، عملاً دست سایر اعضای جامعه در انتخاب الگوی مصرف، چندان باز نبود و عملاً نمی‌توانستیم شیوه‌ی مصرف و الگوی خرید و مصرف مردم را، شیوه‌ی مناسبی برای شناخت نگاه آنها به زندگی بدانیم.

اما امروز، در بخش عمده‌ای از جامعه، توانایی انتخاب وجود دارد. بنابراین، الگوی مصرف، بیش از هر زمان دیگر می‌تواند منعکس کننده‌ی نگرش انسانها به زندگی‌شان باشد.

smoking-lifestyle

مثال فوق، تنها یک نمونه است.

در بسیاری از حوزه‌های زندگی، نوعی دموکراتیزه شدن (فراگیری در همه سطوح) به وجود آمده است.

امروز با تنوع انتخاب‌ها (از رایگان و ارزان قیمت یا بسیار گران قیمت) هر کس، به نوعی به گزینه‌های متعدد دسترسی دارد. بنابراین، انتخاب‌های ما، مستقل از محدودیت‌های مالی ما، می‌توانند بهتر از گذشته (و البته همچنان نه به صورت کاملاً دقیق) نگرش ما را به زندگی و سبک زندگی مورد علاقه‌ی ما را مشخص کنند.

البته سبک زندگی، تعاریف دقیق‌تر و کامل‌تری نیز دارد و حتی در دنیای مدیریت و بازاریابی نیز، صرفاً به الگوی مصرف، محدود نشده است.

به عنوان مثال، مدلی به نام AIO وجود دارد که برای تعریف سبک زندگی، از مطالعه‌‌ی ترکیب سه گانه‌ی فعالیت‌ها (Activities) و علاقمندی‌ها (Interests) و عقاید و دیدگاه‌ها (Opinions) استفاده می‌کند.

متمم در درس مستقلی،‌ به شیوه‌های عملی سنجش و بررسی سبک زندگی، خواهد پرداخت.

منبع: متمم


موضوعات: سبک زندگی,
[ بازدید : 740 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

چگونه اکسیر جوانی را به دست بیاوریم؟

پنجشنبه 4 مرداد 1397
17:08
علی شوقی

اهمیت جوانی و جوان‌ماندن تا جایی است که در افسانه‌ها ما از اکسیر جوانی می‌شنویم، اما در دنیای واقعی و امروزی اکسیر جوانی را باید در چه چیز‌هایی جست‌وجو کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، آب بدنتان را تامین کنید؛ زمانی که بدن دهیدراته می‌شود یعنی به میزان کافی آب دریافت نمی‌کند، بیشتر شبیه کشمش می‌شود تا یک انگور رسیده که برای همین باید به میزان کافی آب بنوشید.

هیچ وقت نباید احساس تشنگی کنید. باید قبل از آن آب کافی مصرف کرده باشید. حتما مواد غذایی سرشار از آب مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه نیز مصرف کنید تا به بهترین نحو آب بدنتان تأمین شود.

فعال باشید؛ ورزش‌کردن از بروز پیری زودرس پیشگیری می‌کند، اما بهتر است ورزش‌های سبک و منظم انجام دهید؛ نه اینکه هرازگاهی ورزش‌های سنگین و حرکات شدید داشته باشید که فشار زیادی روی بدن می‌آورند. ورزش سبک و دایمی تأثیر بسیار خوبی در طولانی‌مدت ایجاد می‌کند. اگر ورزش‌های سنگین مانند دوی مسافت طولانی و یا وزنه‌برداری و ... انجام می‌دهید، حتما حواستان به تغذیه‌تان باشد. قبل و بعد از جلسات ورزشی به میزان کافی آب بنوشید. سعی کنید حتما تحت نظر یک متخصص تغذیه باشید.

مصرف کافیین را محدود کنید؛ به عقیده بیشتر متخصصان کافیین باعث دهیدراته‌شدن بدن و پیری می‌شود برای همین لازم است که مصرف آن را محدود کنید. به جای مصرف نوشیدنی‌های کافیین‌دار بهتر است میوه میل کنید. سیب بهترین گزینه است.

خواب را فراموش نکنید؛ البته منظورمان این نیست که تا لنگ ظهر بخوابید؛ هر چند در این دوره زمانه این کار تقریبا غیرممکن شده است، اما می‌خواهیم بگوییم که در طول خواب بدن خود را احیا و ناخوشی‌هایش را درمان می‌کند. ساعات مناسب خواب تنها روشی است که هم عمیقا بدن را سر حال می‌آورد و هم ظاهر ما را بهتر نشان می‌دهد.

باید بدانید که تمام عملکرد‌های ترمیمی بدن از احیای غدد فوق کلیوی گرفته تا جوش‌های مزاحم صورت در طول خواب انجام می‌گیرد. چرت‌های گاه‌به‌گاه بعدازظهر یا گذراندن آخر هفته در رختخواب کمک‌کننده است، اما باید بدانید که کمبود خواب روزانه باعث بروز مشکلاتی در سلامتی می‌شود و احتمال اینکه زودبه‌زود مریض شوید را بالا می‌برد. درواقع اگر به میزان کافی نخوابید، سیستم ایمنی بدنتان ضعیف خواهد شد. بدن ما به حدود ٨ ساعت خواب نیاز دارد؛ اما اگر در شرایط استرس‌زایی به سر می‌برید یا بیمار شده‌اید باید بیشتر از این بخوابید. اگر می‌گویید که وقتش را ندارید باید زمانی را در نظر بگیرید که از بی‌خوابی مریض خواهید شد.

به سبزیجات برگ‌دار بها دهید و در لیست غذایی‌تان قرار بدهید؛ سبزیجات برگ‌دار جزو منابع مواد مغذی متعددی هستند. تا جایی که می‌توانید از مصرف این سبزیجات غافل نشوید. نوشیدن آب سبزیجات برگ‌دار مانند آب کلم یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که می‌تواند پای مواد مغذی سبزیجات را به برنامه غذایی‌تان باز کند. همیشه در کنار بشقابتان سبزیجات داشته باشید. اسفناج را فراموش نکنید. سبزیجات برگ‌دار را خرد کرده و به برنج کامل اضافه کنید. داخل همبرگرتان را پر از کاهو و کلم کنید. انواع کلم‌ها را به سالادتان اضافه کنید.

موادغذایی آنتی‌اکسیدان‌دار را فراموش نکنید؛ پیری و فرسودگی به دلیل وجود رادیکال‌های آزاد بروز کرده یا شدیدتر می‌شود. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که به سلول‌ها آسیب زده و باعث پیری آن‌ها می‌شوند. برای مقابله با اثرات منفی رادیکال‌های آزاد باید مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان مصرف کنید؛ برای این منظور باید میوه و سبزیجات زیادی میل کنید. توصیه می‌کنیم میوه‌های ریز، گردو، تخمه کدو و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، دارچین و ... را دریابید. تا جایی که می‌توانید از مصرف غذا‌های صنعتی و فرآوری‌شده بپرهیزید.

حواستان به هواخوری و پیاده‌روی باشد؛ معمولا خیلی از ما بیشتر وقتمان را در بین چهاردیواری می‌گذرانیم؛ بدون توجه به اینکه بدن ما به هوای آزاد نیاز دارد. به پیاده‌روی بروید، دوچرخه‌سواری کنید یا بدوید؛ با اینکه سموم موجود در هوای بیرون یکی از مشکلات سلامتی مانند پیری زودرس است، اما آلودگی‌های موجود در داخل چهاردیواری‌ها نیز به همان اندازه برای سلامتی ما مضر است. بهتر است به پارک و یا جا‌هایی که آلودگی کمتری دارند، بروید.

از کار‌های روزانه‌تان لذت ببرید؛ نفس عمیق به کنترل عملکرد مغز کمک می‌کند؛ در این صورت هم استرستان کم می‌شود و احساس آرامش بیشتری می‌کنید. از کار‌هایی که انجام می‌دهید لذت ببرید یا اینکه کار‌هایی را انجام دهید که از آن‌ها لذت بیشتری می‌برید. لذت‌هایتان را با شریک زندگی و عزیزانتان قسمت کنید. به سلامتی و زندگی طولانی فکر کنید.


موضوعات: سبک زندگی,
[ بازدید : 788 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مقالات سبک زندگی و طب سنتی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]